Plánování a řízení výroby pomocí skutečných dat z výroby

Napísal Daniel

5. 7. 2024

Používáte Excel pro řízení a plánování výroby?

Spousta lidí spoléhá na spread sheety, tabule nebo jiné nástroje při řízení a plánování výroby. Představte si automatický systém pro řízení a plánování, který si sám načte data, bez nutnosti manuálního vkládání dat. Data ve výrobě v reálném čase vám umožní vidět věci ve výrobě jinak a pomůže vám při reaktivním rozhodování.

 

Plánování a řízení výroby pomocí – úskalí

Řízení a plánování výroby pomocí Excel a tabulek má několik úskalí:

1. Ruční zdávání dat

Ruční zadávání dat je časově náročné a může docházet k chybám při zadávání. Chyby mohou vést k nesprávnému naplánování

2. Odpojený systém pro plánování

Mnoho plánovacích nástrojů není integrováno se systémy Enterprise Resource Planning (ERP), které jsou ústředním bodem výrobních operací. Tato nedostatečná integrace znamená, že plánovací data jsou často zastaralá a neodrážejí podmínky dílny v reálném čase.

3. Proaktivní řízení a plánování vs reaktivní řízení

Když nemáte k dispozici reálná aktuální data, jste nuceni na problémy reagovat. A velmi těžko je můžete proaktivně spravovat. Poruchy strojů, nedostatek zásob, neočekávané události, mohou způsobit narušení, na které je velmi obtížné najít rychlá řešení

 

Jaké existuje řešení?
Real-time data a prediktivní analytika

K řešení těchto problémů využívají moderní výrobní závody systémy, které poskytují data v reálném čase a prediktivní analýzu. Zde je popis, jak tyto technologie fungují při transformaci řízení a plánování:

 

1

Dynamická optimalizace plánování

Moderní technologie mají schopnost dynamicky optimalizovat plány na základě aktuálních dat. Systémy mohou signalizovat v reálném čase, kdy je potřeba provést úpravy pro dodržení optimálního plánu. Problémy jako jsou prostoje strojů a zpoždění jsou okamžitě řešeny a minimalizují se tak výpadky.

Úpravy a upozornění v reálném čase

Pokročilý systém vám poskytne přesné odhady časů dokončení úkolu pro každý stroj.

Když je stroj zpožděný, jste o tom informováni hned, můžete zhodnotit dopady na základe analytických dát a změnit plánování. Moderní systémy vám umožní dělat proaktivní kroky

 

Interaktivní řízení plánování výrobních zakázek

Moderní systémy nabízí přehledné zobrazení a rozhraní pro změnu a řazení výrobních zakázek. Tento interaktivní způsob poskytuje okamžitý přehled o stavu plánu a umožňuje uživatelům provádět úpravy v reálném čase.

 

interaktivní planování a řizení výroby

Monitorovací systém Metrics automaticky sbírá aktuální data ze strojů. Pokud má stroj zpoždění systém vám ukáže aktuální plán výroby. Výrobní zakázku můžete přesunout myší a systém znovu přepočítá a ukáže plán výroby.

Integrace moderních řešení pro plánování a řízení mohou přinést:

Monitorování a zlepšení dokončení úloh na čas

Průběžná aktualizace a optimalizace výrobních časových plánů na základě dat v reálném čase mohou zajistit přesné a spolehlivé harmonogramy dodávek.

Sledujte postup, řiďte zakázky na čas a efektivně vyvažujte rozpracovanost.

Zlepšená efektivita

Moderní systémy pomáhají pomocí automatických úprav v plánování . Eliminují úzká místa a maximalizují propustnost.

 

Proaktivní řízení a plánovaní rozvrhu

Prediktivní funkce, předvídání a zmírňování potenciálních narušení pomocí dát v reálném čase zajišťuje hladký provoz a minimalizuje prostoje.

 

Provozní flexibilita

Moderní systémy vám dají schopnost provádět úpravy a vyhodnocovat v reálném čase. Moderní systém umožňuje rychle se přizpůsobit měnícím se prioritám a neočekávaným událostem.

Plánování, spolupráce a aktivní komunikace

Dynamické aktualizace, výstrahy v reálném čase usnadňují plánování a řízení. Vytvářejí aktivní komunikaci napříč výroby a zajišťují, že všechny všechny zúčastněné strany jsou informovány. To umožní rychle reagovat a jednat.

 

Popisované funkce pro plánování a řízení naleznete v systému MetricOne

Možná vás také bude zajímat.

OEE

Jak začít OEE projekt V předchozím článku jsme se zaměřili na OEE vzorec a OEE výpočet. Odkaz je zde V tomto článku se...

OEE Výpočet

Výpočet OEE OEE výpočet vám může poskytnout důležité informace a může vám pomoci při systematickém zlepšování...

0 Comments